Ett enkelt faktureringsprogram borde vara en självklarhet

Att sitta med ett krångligt program för fakturering tillhör det förflutna. De som fortfarande gör detta och dagligen riskerar fel på grund av dålig support har missat att det finns alternativ. Numera kan du ju få gratis faktureringsprogram online som är minst lika bra som de som du betalar för. Ett enkelt faktureringsprogram borde vara en självklarhet för varje företagare!

Ett enkelt faktureringsprogram är tydligt

För att faktureringen ska vara enkel är det viktigt med tydlighet. Detta oavsett om det rör sig om en gratis fakturamall eller ett program där du dagligen jobbar med att skriva fakturor. Du ska inte behöva vara expert på företagsekonomi för att förstå vad du ska fylla i fälten som finns i dokumentet programmet ger dig.

Dessutom är det bra att kunna programmera in saker som alltid ska vara med. Om du har en ständigt återkommande kund ska du ju inte behöva skriva in kundens uppgifter varje gång en faktura ska skapas. I ett enkelt faktureringsprogram behöver du inte ens skriva in hela kundens namn för att få fram uppgifterna.

Enkelheten bör också innebära smidig navigation. Du ska kunna scrolla upp och ner och se tydligt vad som ska fyllas i. Detta oavsett om du sköter din fakturering på en telefon eller fakturerar i mobilen. Med intuitiv navigation kan du snabbt kontrollera att det har blivit rätt innan du skickar din faktura som PDF eller i annat valfritt format.

Snabba uppgifter när du behöver dem

Ett faktureringsprogram är inte bara till för att skicka räkningar och ordna med lagliga fakturor för bokföring. Samma system som skapar fakturor kan vara ett fantastisk stöd för olika typer av information. Du lagrar allt från kunduppgifter till framtidsprognoser med ditt fakturaprogram.

Ett enkelt faktureringsprogram ger dig viktiga funktioner som:

  • Kunddatabas
  • Möjlighet att skapa rapporter och prognoser
  • Olika språk och valuta
  • Tester innan du skickar en färdig faktura

Den sista punkten är viktig. När du kan få upp ett exempel på hur den färdiga fakturan kommer att se ut innan du skapar den blir det lättare att se att det verkligen har blivit rätt.

Automatiska varningar så att det inte blir fel

Något som är mycket fördelaktigt med ett bra program för fakturering online är att det kan varna dig om du skulle fylla i information på fel sätt. Låt oss till exempel säga att du anger ett visst belopp för kostnaden och sedan skriver i ett annat där du redovisar betalningen. Om det inte stämmer kan även ett enkelt faktureringsprogram varna dig innan du skapar ett felaktigt dokument.

Det kan också vara så att du inte ens kan skapa en faktura om du har lämnat fält som måste fyllas i enligt svenska regler tomma. Det kan ju hända för att du har bråttom och då är det verkligen kanonbra att du inte lyckas med ditt misstag.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om vårt unika fakturaprogram som du kan använda direkt i din webbläsare med dator eller mobiltelefon. Det är gjort för att göra det enkelt och snabbt att skapa korrekta och snygga fakturor! Du sparar pengar och tid.