Fakturering

Med Fakturian

Oavsett om du driver en mindre verksamhet på din fritid eller är småföretagare med stora visioner är fakturering något du måste ha ordning på. En faktura är en räkning, ett betalningskrav, som du ställer ut till ett företag eller privatperson. Alla näringsidkare i Sverige måste ställa ut fakturor då varor och tjänster säljs.

Så ska fakturering ske

Idag finns det två metoder för fakturering:

Den ena metoden behöver inte utesluta den andra. Det går till exempel bra att skapa fakturor i PDF-format och sedan skriva ut dessa för bokföring med papper.

Det är viktigt att komma ihåg att elektronisk fakturering eller E-faktura enbart fungerar då den som får räkningen godkänner den elektroniska metoden. Fakturan är ett mycket viktigt dokument både för dig som säljer och för den som köper. Det är mycket viktigt att du använder en snygg och pålitlig fakturamall som är enkel att fylla i.

Alla vill ha snabba fakturor

Det är få som tycker att det roligaste med att driva eget företag är att ställa ut fakturor. Att ta emot betalningar är givetvis härligt men den administrativa biten med fakturering kan kännas som ett ok.

För att faktureringen inte ska bli en källa till frustration och höga kostnader är det verkligen klokt att jobba med ett smidigt faktureringsprogram. Vi erbjuder ett gratis fakturaprogram som passar perfekt för dig som vill ha enkla, snygga och lagliga fakturor.

Faktureringsprogram online är att föredra

Det är fullt möjligt att sköta fakturering manuellt men det här är inte att rekommendera. Om det blir fel med faktureringen kan det leda till problem som blir svåra att lösa. Faktureringsprogrammet online är mycket svårt att göra fel med. Det är programmerat för att stoppa vanliga misstag som att skriva in felaktiga belopp som inte matchar varandra.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om vårt gratis fakturaprogram som du kan använda direkt online för laglig och professionell fakturering.