Skapa faktura PDF gratis – enkelt och snabbt!

Det är inte alls svårt att skapa lagliga fakturor utan att betala för detta. Du kan använda dig av vårt gratis faktureringsprogram för att skapa faktura PDF gratis. Det hela är klart på under en minut och du kan lita på att fakturan innehåller allt som måste finnas med. Det är bara att följa strukturen och fylla i all information så är det klart!

För dig som kanske nyligen har börjat driva en egen verksamhet kan det kännas lite nervöst att själv ta hand om fakturering. Du kanske undrar om det inte är krångligt att hålla reda på serienummer och allt annat som ska vara med. Men när du använder en gratis fakturamall eller skapar faktura PDF direkt ett bra program online behöver du inte vara rädd.

Så kan du skapa faktura PDF gratis

Det finns flera vägar att gå och vad som kommer att passa dig bäst beror givetvis på hur din verksamhet ser ut just nu. Om det bara rör en enstaka faktura som du behöver ställa ut just nu kan det vara klokt att använda en fakturamall som ger dig dokumentet som PDF att ladda ner och skicka med email.

När du inser att det kommer att bli någon faktura eller två per månad kan det vara klokt att använda fakturaprogram som hjälper dig att hålla ordning och reda på dina uppdrag. Det handlar ju inte bara om att få en faktura PDF för bokföring. Det finns flera fördelar med att använda ett program som gör det lätt att komma åt olika typer av information.

För att skapa faktura PDF behöver du bara:

  1. Fylla i information om din kund
  2. Ange pris, beskrivning av uppdrag och datum för beställning
  3. Se till att alla fält i fakturmallen är ifyllda!

Det är inte svårare än så. Du kan lägga in en logotyp tillsammans med din egen företagsinformation. Det gör att din gratis PDF faktura ser riktigt proffsig ut. Ingen kommer att tänka på att den har skapats av ett fakturaprogram online som är gratis!

Mer än fakturor till dig och kunder

Att ha faktura PDF är klokt. Du behöver ju underlaget för din egen bokföring och seriösa kunder vill givetvis få kvitto för det som de betalar för. Men det finns mer än detta att dra nytta av i ett bra faktureringsprogram online.

Betänk att du kommer att ställa ut faktura till samma kund en gång per månad eller kanske oftare. Då är det ju kanonbra att all information om kunden redan finns i fakturasystemet. Du kan snabbt skriva in de första bokstäverna i kundens namn och så är det bara att klicka på företaget för att få informationen ifylld i fakturadokumentet.

Information om kunden och beställningar sparas och det är bra när du vill göra en analys. Med ett enkelt men bra fakturaprogram online kan du snabbt se vilka kunder som beställer mest och hur deras aktivitet ser ut månad för månad. Det hjälper dig att fokusera bättre på din marknadsföring såväl som på kundrelationer.