Gratis faktura med program online eller på datorn

Idag går det att skapa fakturor gratis med smarta program som är lätta att hantera. Men något du bör fundera lite på är om du vill ha ett traditionellt fakturaprogram på din dator eller om du föredrar att sköta faktureringen direkt online. Alltfler går över till webbtjänsten som gör det så enkelt att sköta fakturering.

Gratis faktura med eget program

Det går att hitta gratisprogram eller mycket billiga lösningar som gör att du kan skapa fakturor på din dator. Du får snygga fakturor som ser ut som de ska. Programmet finns direkt på din dator och det bör också ge dig andra typer av stöd som kundregister och möjlighet till rapporter och analys.

Problemet med den här typen av gratis faktura är dock att den bara kan skapas på datorn som har programmet. Om du installerar samma program på fler datorer utan att synkronisera på något vis blir det fel i nummerföljden och så kan det inte vara.

Även om du tänker att du bara jobbar på en dator kan det vara klokt att se på möjligheten att få gratis faktura online med en nättjänst. Det kan ju vara så att företaget växer och att det kommer att finnas behov längre fram av ett system som fler kan komma åt utan att det blir fel.

Många fördelar med fakturering online

Det finns många fördelar med gratis faktura online. När du kan använda dig av faktureringsprogrammet online behöver du aldrig fundera på hur du ska komma åt det. Det är bara att logga in med en webbläsare. Via dator eller mobiltelefon.

Dessutom kommer programmet att uppdateras utan din hjälp. Med ett program på din dator blir det ju förr eller senare så att du kommer att behöva uppdatera för att få en senare version. Detta oavsett om du vill ha fler tjänster från programmet eller inte.

Med en nätversion får du hela tiden förbättringar. Dessutom kan du bygga på med de tjänster som du upplever att du behöver. I början kanske du nöjer dig med en gratis faktura någon gång i månaden via programmet. Men senare kan du vilja betala en mindre slant för att få ett större stöd.

Skönt att veta att det blir rätt

I och med att det finns så många olika typer av program att ladda ner gratis till datorn kan det vara svårt att välja rätt. Det kan ju vara så att du får en variant som skapar fina Excel-fakturor men som inte stöder PDF.

Med gratis faktura online med mall eller program kan du lita på att det kommer att bli rätt. Detta förutsatt att du får tjänsten av ett bolag som har erfarenheten och kunskapen som krävs för att skapa fakturor åt dig.

Dessutom får du ju support av onlinetjänsten. Även om du använder dig av gratis faktura kan du mejla eller ringa för att kolla att du gör rätt. Det är en trygghet som du inte får då du laddar ner ett gratis program för fakturering till din dator. Det finns även gratis bokföringsprogram att ladda ner.