Byta bokföringsprogram

Ja, det går bra och är enkelt att byta bokföringsprogramByta bokföringsprogram

Funderar du på att byta bokföringsprogram? Det finns några saker du bör tänka på för att säkerställa en smidig övergång.

För det första måste du exportera dina data från ditt nuvarande bokföringsprogram till en så kallad SIE-fil. Se till att få med all ekonomisk information, inklusive fakturor, räkningar, betalningar och transaktioner. Du vill också exportera information om kunder eller leverantörer.

När du har exporterat dina uppgifter till en SIE-fil är det dags att börja leta efter ett nytt bokföringsprogram. Det finns en mängd olika alternativ på marknaden, så ta lite tid på dig för att hitta ett som passar just ditt företagsbehov. När du väl har valt en ny programvara kan du kontakta deras kundtjänst för att få information om hur du kan göra det bästa av programmet. De kommer att kunna guida dig genom processen med att importera dina data och konfigurera ditt nya konto.

Med lite förberedelser kan det bli lätt att byta bokföringsprogram. Se bara till att du exporterar dina data på rätt sätt och väljer ett program som är rätt för ditt företag.

Du kan ändra program när som helst under året, men det är bäst att göra det vid ett månadsskifte. Du måste också se till att du har stämt av alla dina konton och siffror innan du byter program

Varför ska man övergå till nytt bokföringsprogram?

Det finns många anledningar till att företag väljer att övergå till nytt bokföringsprogram. Kanske har företaget vuxit ur sin nuvarande programvara och behöver något med fler funktioner. Kanske har den befintliga programvaran inte längre stöd eller är kompatibel med nyare operativsystem. I vissa fall kan ett företag helt enkelt vara missnöjd med sitt nuvarande bokföringsprogram och vill prova något annat. Eller så är det en prisfråga och man vill byta till ett billigare alternativ.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du byter bokföringsprogram, t.ex. kostnad, kompatibilitet, funktioner och användarvänlighet. Det är viktigt att göra din efterforskning och välja den bästa programvaran för dina specifika behov. Att göra en förändring kan vara ett stort åtagande, men det kan också vara mycket fördelaktigt för ditt företag.

Kan jag prova ett nytt bokföringsprogram innan jag bestämmer mig?

Ja, du kan oftast prova ett nytt bokföringsprogram innan du bestämmer dig för om du ska köpa det eller inte. Många programvaruföretag erbjuder gratis provversioner av sina program men inte alla så kolla med den nya leverantören. Var noga med att läsa villkoren för testversionen noggrant så att du vet hur länge du har rätt att använda programvaran och vilka funktioner som kommer att vara tillgängliga för dig under provperioden.

Om du inte är säker på vilket bokföringsprogram som är rätt för dig kolla in våra recensioner av bokföringsprogram här. Vi har granskat de bästa programmen på marknaden för att hjälpa dig att fatta ett beslut när du ska välja ett bokföringsprogram.

Byta bokföringsprogram

Byta bokföringsprogram

Byta bokföringsprogram Ja, det går bra och är enkelt att byta bokföringsprogram Funderar du på att byta bokföringsprogram? Det finns några saker du bör tänka

Läs mer »